Kolejne danie, które można wykonać nawet kiedy lodówka wydaje się pusta. Na dni kiedy nie ma z czego albo po prostu nie ma ochoty na gotowanie proponuję makaron ze szpinakiem.

Gotujemy makaron, w międzyczasie wrzucamy do garnka łyżkę masła i mrożony szpinak. Kiedy szpinak się rozgrzeje dodajemy szczyptę soli, trochę czosnku (jeśli lubicie), a na koniec żółtko jajka. Po wrzuceniu żółtka intensywnie mieszamy i gotujemy szpinak kilka minut.

Szpinak wykładamy na makaron i posypujemy serem żółtym. I możemy jeść. 🙂

Wersję mięsną możemy zrobić krojąc szynkę w drobną kostkę i dodając ją do dania. Odważniejszym proponuję połączenie szpinaku z białym sosem i obowiązkowo serek żółty na wierzch. Żeby pysznie jeść nie zawsze trzeba się namęczyć. 🙂

~Pomyślna

Reklamy